27 اردیبهشت 1394 - 14:17
شناسه خبر: 2804
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان زیتون:
شیشههای واردشده از ترکیه در روستاهای مرزی برچسبزنی میشوند
تفالههای زیتون واردشده از اسپانیا که باید در روغن اتومبیل و هواپیما مصرف صنعتی شوند در شیشههای واردشده از ترکیه بستهبندی و در بازار داخلی توزیع میشوند.
به گزارش پایگاه خبری کانون انجمنهای صنایع غذایی ایران، دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان زیتون با اعلام این خبر گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت با ارسال نامهای جمعآوری روغنهای وارداتی با همکاری این انجمن را ابلاغ کرد.
محمدرضا هاتفی مینایی افزود: روغنهای وارداتی که کاربرد غذایی ندارد و در خمیر ریش، ساخت انواع پماد، سوخت اتومبیل و موتور هواپیما کاربرد و استفاده دارد، با عنوان "پومیس" و از کشور اسپانیا وارد ایران شده و پس از بستهبندی در بازار توزیع میشود.
وی خاطرنشان کرد: واردات تفالههای زیتون هرچند بهصورت غیرمجاز و غیررسمی به کشور انجام میشود، اما عملاً بهعلت حجم بالا باید برای جمعآوری آن برنامهریزی کرد.
هاتفی ادامه داد: برخی واردکنندگان تنها به ورود روغنهای بیکیفیت اکتفا نکرده و با واردات شیشه خالی از کشور ترکیه و برچسبزنی زیرزمینی بدون تأییدیه وزارت بهداشت اقدام به توزیع آن در داخل کشور میکنند.
وی تصریح کرد: برای جمعآوری روغنهای تقلبی وارداتی به اداره نظارت بر مواد غذایی و دارویی، اداره استاندارد نامه نوشته شده و آدرس محل توزیع روغنهای تقلبی داده شده، اما تاکنون اقدامی صورت نگرفته است.
جمعآوری روغنهای تقلبی از سوی وزارت صنعت
دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان زیتون یادآور شد: روغنهای وارداتی آلوده که دارای بستهبندیهای شکیل و بدون تأییدیه وزارت بهداشت هستند، با نامه معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت جمعآوری خواهد شد.
هاتفی تأکید کرد: در نامهای که از سوی این وزارتخانه ابلاغ شده است، روغنهای تقلبی با همکاری انجمن صنفی تولیدکنندگان روغن زیتون جمعآوری خواهد شد و از چرخه مصرف خارج میشود.
تولید 40 هزار تن دانه زیتون
وی اظهار داشت: سال گذشته 40 هزار تن دانه سبز زیتون برداشت شده که برای کنسروسازی مورد استفاده قرار گرفته و یکهزار تن نیز روغن زیتون استحصال شده است.
هاتفی همچنین گفت: روغنهای استحصالی داخلی دارای شناسنامه تولید، پروانه ساخت، کنترل کیفی، آدرس و مشخصات کارخانه تولیدکننده هستند که به تأییدیه وزارت بهداشت نیز رسیده است.
خبری از اساتید یونانی نیست
وی با اشاره به فراخوانی اساتید یونانی برای برگزاری کارگاههای آموزشی در داخل کشور افزود: هرچند صحبتهایی از دعوت اساتید یونانی برای برگزاری دورههای آموزشی در کشور به گوش میرسد، اما هنوز خبری از ورود آنان به کشور نیست.
هاتفی در پایان خاطرنشان کرد: برگزاری کلاسهای آموزشی و افزایش عملکرد هرچند میتواند بر افزایش تولید مؤثر باشد، اما پیش از آن باید برای واردات افسارگریخته روغن زیتون به کشور توسط مبادی غیررسمی چارهاندیشی کرد
منبع: ایانا